NM Skiorientering

Postet av Lygna Skisenter den 23. Jan 2024

Hadeland OL og OL Toten-Troll  arrangerer

NM ski-orientering langdistanse og stafett 3. og 4. februar

Innbydelse - klikk her

Resultater finner du HER

VM-vinnere til NM på Lygna

Når Hadeland Orienteringslag og Toten-Troll arrangerer ski-o-NM på Lygna kommende helg kommer det to nybakte verdensmestere.


Forrige uke hentet Jørgen Baklid hjem fire gullmedaljer under VM i ski-o, mens Anna Ulvensøen fikset to gullmedaljer. Begge kommer til Lygna og Hadeland for å kjempe om NM-gull kommende helg. Dessuten deltar fem av klubbens egne løpere i helgen.

– Det norske laget imponerte under VM i ski-orientering med en rekke medaljer. Det er derfor et sterkt startfelt under NM på Lygna. I tillegg har vi lokale utøvere som vil kjempe om medaljer. Her har Bjørnar Kvåle aller størst mulighet på en medalje samt at herrelaget til Hadeland vil være en medaljekandidat på stafetten, forteller løpsleder Hans Jørgen Kvåle.

Arrangørene stiller med totalt 17 utøvere på startstreken, fem fra Hadeland O-lag og 12 fra Toten-Troll.

Alle deltakere finner dere ved å gå inn på eventor.orientering.no.


NM i ski-orientering er et prøvearrangement før de to klubbene skal arrangere NM-uka i fot-orientering i september 2025 fra samme sted. Det er allerede vært jobbet ett år med arrangementet, der begge klubbene er aktive deltakere for å få det til.

– Det er en veldig positiv innstilling, og alle ser gode løsninger for de to kommende NM-ene vi skal arrangere sammen. Vi har også lagt opp til å bygge et sterkt miljø på tvers av klubbene. Deriblant skal vi på felles klubbtur til Tjøme i slutten av april, forteller løpslederen.


Under NM skal det avvikles langdistanse på lørdag for både junior og senior, mens det er stafett på søndag. Da er det også publikumsløp. Det er påmeldt godt over 250 løpere samt 28 stafettlag.

– Klubbene utfordrer også lokale langrennsløpere til å stille opp. Det vil være en fin utfordring. Vi gir kort instruksjon, og låner ut utstyret som trengs for å være med, sier Hans Jørgen Kvåle.


Fakta:

Ski-o-NM foregår fra Lygna skisenter lørdag og søndag kommende helg.

Start lørdag: 12.00, start søndag: 11.00.

Lørdag er det langdistanse for junior og senior.

Søndag er det stafett, som er felles for begge. Dessuten publikumsløp.

Kontaktperson:

Løpsleder Hans Jørgen Kvåle, tlf. 419 29 199

Ass. Løpsleder Kjersti Småstuen

Pressekontakt Tom-Vegard Feltstykket, tlf. 907 96 961 (ikke tilstede i helgen pga av jobb)Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.