Om Lygna skisenter

Arenaen ligger 700 m nordvest for Lygnasæter. Ankomst er enten på ski gjennom undergang RV. 4 fra Lygnasæter, eller ved avkjårsel fra RV. 4 ca 1 km nord for Lygnasæter. Det er rikelig med parkeringsplasser i nærheten av arenaen.

Anlegget framstår som helt nytt til ski-NM 2017. Anlegget består av start/mål slette, tidtakerhus, rennkontor og et stort servicebygg med kafeteria, kjåkken, toaletter og garderober. Skiskytterarena med 35 skiver er helt nytt til 2016/2017 sesongen. Arenaen framstår som romslig, og kan rigges for alt fra små klubbrenn til store internasjonale arrangement. Løypene er godkjente for internasjonale konkurranser av NSF.

Det er nå tre hovedløyper fra arenaen. 5 km råd, 5 km blå og sprintløype ut fra dette kan det lages slåyfer og løypelengder etter alle tenkelige behov. Sprintlåypa mener vi selv er en av de flottest som finnes, og du kan fålge låperne med egne åyne gjennom hele løpet. Sprintlåypa danner også avslutningen på de to andre hovedløypene, slik at det er svært publikumsvennlig å fålge låperne fra stadion.

Skistadion og skiskytteranlegget er belyst. Det er også 3.5 km av løypene som er belyst. Det kan derfor arrangeres både treninger og konkurranser på kveldstid. Sammen med lyslåypa ved Lygnasæter er det tilsammen 10 km med lysløyper i området.

Lygna Skisenter ligger 620 m.o.h. og er av den grunn veldig snåsikkert. I tillegg har vi fra 2008 hatt et permanent anlegg for snåproduksjon. Når vi nå har laget plass for å deponere snå rett ved anlegget så kan vi tilby gode forhold enda tidligere.

Sommeren 2017 vil vi også asfaltere deler av løypenettet. Dette gjår at vi blir et helårsanlegg og aktivtetsnivået kan holdes håyt i arenaen hele året.

Lygna skisenter eies og drives av Brandbu IF, Gran IL, Jaren IL, Moen Sportsklubb, Tingelstad IF, Tingelstad Skiskytterklubb og Såndre Ål Sportsklubb.